Murdoch, cel mai feroce mogul media, chemat la audieri în parlamentul britanic

Autor: Mihai Draghici - Mediafax 12.07.2011

Membrii Camerei Comunelor din Marea Britanie cer audierea magnatului Rupert Murdoch, proprietarul grupului News Corporation, în scandalul interceptării convorbirilor telefonice de jurnalişti ai trustului său, informează AFP.


Comisia pentru Mass-Media din Camera Comunelor doreşte şi audierea lui James Murdoch, preşedintele News International, şi a Rebekăi Brooks, directorul-general al trustului media, a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei.


Se pare că închiderea publicaţiei News of the World, deţinută de News Corporation, cu o istorie de 168 de ani, în care a reuşit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu pune capăt scandalului interceptărilor telefonice, care a nemulţumit cele câteva milioane de cititori.


James Murdoch, preşedintele News International, este cel care a decis să închidă tabloidul ce face obiectul unei ample anchete vizând procedeele adoptate de mai mulţi ani pentru obţinerea de informaţii - interceptarea convorbirilor telefonice a unor numeroase figuri ale vieţii publice, dar şi folosirea unor informatori plătiţi din poliţie.