Business Internaţional

Muammar Gaddafi a fost ucis. VIDEO Şocant cu trupul însângerat al liderului libian

Libia: Muammar Gaddafi a fost ucis. A apărut o înregistrare video cu trupul însângerat al dictatorului

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

20.10.2011, 15:09 5011

UPDATE ora 20:00

Seif al-Islam, fiul lui Muammar Gaddafi, a fost ucis joi, imediat după moartea tatălui său, anunţă autorităţile libiene, citate de postul Al-Arabiya. Anterior, surse din cadrul CNT anunţaseră că Seif al-Islam reuşise să fugă din oraşul Sirt, cucerit joi de noile autorităţi libiene. Însă, potrivit Al-Arabiya, Seif al-Islam a fost ucis în confruntările care au urmat, refuzând să se predea.

UPDATE ora 19:00

Al Jazeera şi CNN au publicat filmuleţe care îl arată pe fostul lider libian Muammar Kadhafi mort, în urma rănilor suferite în operaţiunea care a condus la capturarea sa.

Care au fost ultimele cuvinte ale lui Muammar Gaddafi

Muammar Gaddafi a murit în urma rănilor suferite în operaţiunea care a condus la capturarea sa, informează surse citate de Al Jazeera. Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a confirmat moartea lui Muammar Kadhafi, informează AFP. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie, Abdel Hafiz Ghoga, a comunicat că Muammar Kadhafi a murit în confruntările armate care au avut loc joi în oraşul Sirt.

"Putem anunţa că Muammar Kadhafi a fost ucis de forţele revoluţionare", a precizat Ghoga.

"Este un moment istoric, este sfârşitul tiraniei şi dictaturii. Kadhafi s-a întâlnit cu propriul destin", a spus Ghoga.

Autorităţile libiene anunţaseră că Muammar Kadhafi a fost capturat la Sirt, fiind grav rănit la ambele picioare şi respirând cu dificultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO