Business Internaţional

Moody's Italia si-a cerut scuze pentru un comunicat in care avertiza asupra extinderii in Europa a crizei datoriilor de stat

07.05.2010, 14:44 20

Seful diviziei din Italia a agentiei de rating Moody's si-acerut scuze vineri pentru un comunicat emis cu o zi inainte, careavertiza asupra raspandirii crizei datoriilor de stat din zona euroin mai multe sisteme bancare, inclusiv cel italian, scrie Reuters.

Comunicatul de joi a avut rolul de a anunta aparitia unui raportal Moody's privind sistemele bancare din Portugalia, Spania,Italia, Irlanda si Marea Britanie, a declarat Alex Cataldo,directorul general al agentiei de rating a Moody's pentruItalia.

El a precizat ca agentia a intocmit un raport privind acest riscin care informatiile sunt prezentate detaliat, insa comunicatul afost "prea sintetic". "Comunicatul ar fi trebuit sa spuna doar caam lansat un raport", a spus Cataldo.

Actiunile bancilor au scazut puternic joi, dupa aparitiaraportului Moody's. Cele mai mari banci italiene, Intesa SanPaolosi UniCredit, au pierdut peste 7% din capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO