Business Internaţional

Manchester United este cea mai valoroasa echipa de fotbal

Manchester United este cea mai valoroasa echipa de fotbal
22.04.2010, 23:08 40

Manchester United este cel mai valoros club de fotbal din lume,cu o valoare estimata de revista americana Forbes la 1,8 miliardede dolari (1,34 mld. euro), dominand clasamentul pentru al saseleaan consecutiv.

Echipa britanica este in prezent obiectul unui razboi intrefamilia americana Glazer, proprietara a clubului, si un grup deinvestitori, in frunte cu economistul-sef al bancii americaneGoldman Sachs Jim O'Neill, supranumiti "The Red Knights" (CavaleriiRosii), care incearca sa preia clubul pentru 1,1 miliarde dedolari.

Echipa spaniola Real Madrid se afla pe locul doi, avand ovaloare de 1,3 mld. dolari. Madrilenii, in ciuda transferurilor demarca pe care le-a facut in vara anului trecut, cand a cheltuit 250de milioane de euro pentru a aduce nume precum Cristiano Ronaldosau Kaka, au fost eliminati din Liga Campionilor si se afla pelocul secund in campionatul spaniol.

Si Barcelona a intrat in clubul echipelor de peste un miliard dedolari, dupa ce sezonul trecut a reusit sa castige toatecompetitiile in care a participat.

Topul celor mai valoroase zece cluburi este dominat debritanici, care au patru echipe, acestia fiind urmati de italieni(AC Milan, Juventus si Inter Milano).

Spre comparatie, cea mai valoroasa echipa de baseball este NewYork Yankees, estimata la 1,6 mld. dolari, iar in fotbalul americancoroana este detinuta de Dallas Cowboys cu o valoare de 1,65 mld.dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO