Manchester United este cea mai valoroasa echipa de fotbal

Autor: Alexandru Matei 22.04.2010

Manchester United este cel mai valoros club de fotbal din lume, cu o valoare estimata de revista americana Forbes la 1,8 miliarde de dolari (1,34 mld. euro), dominand clasamentul pentru al saselea an consecutiv.

Echipa britanica este in prezent obiectul unui razboi intre familia americana Glazer, proprietara a clubului, si un grup de investitori, in frunte cu economistul-sef al bancii americane Goldman Sachs Jim O'Neill, supranumiti "The Red Knights" (Cavalerii Rosii), care incearca sa preia clubul pentru 1,1 miliarde de dolari.

Echipa spaniola Real Madrid se afla pe locul doi, avand o valoare de 1,3 mld. dolari. Madrilenii, in ciuda transferurilor de marca pe care le-a facut in vara anului trecut, cand a cheltuit 250 de milioane de euro pentru a aduce nume precum Cristiano Ronaldo sau Kaka, au fost eliminati din Liga Campionilor si se afla pe locul secund in campionatul spaniol.

Si Barcelona a intrat in clubul echipelor de peste un miliard de dolari, dupa ce sezonul trecut a reusit sa castige toate competitiile in care a participat.

Topul celor mai valoroase zece cluburi este dominat de britanici, care au patru echipe, acestia fiind urmati de italieni (AC Milan, Juventus si Inter Milano).

Spre comparatie, cea mai valoroasa echipa de baseball este New York Yankees, estimata la 1,6 mld. dolari, iar in fotbalul american coroana este detinuta de Dallas Cowboys cu o valoare de 1,65 mld. dolari.