Business Internaţional

Lupta gratuităţii dintre Google şi Apple: aplicaţia Quickoffice este acum disponibilă fără bani

Lupta gratuităţii dintre Google şi Apple: aplicaţia...

Autor: Ştefan Stan

22.09.2013, 19:28 441

După ce săptămâna trecută Apple a anunţat că va face pachetul office iWork disponibil gratuit pentru iOS pentru noile iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri, Google a ieşit la "atac" şi a anunţat de asemenea aplicaţia de editare a documentelor, Quickoffice, va fi disponibilă gratis, scrie Mashable.

Google a anunţat, printr-o postare numită “Eliberăm Quickoffice pentru toată lumea”, că va face aplicaţia disponibilă gratuit.

Cu Quickoffice se pot edita documente Microsoft Office indiferent de software-ul sau hardware-ul pe care lucrezi. Quickoffice este integrat cu Google Drive.

Aplicaţia Quickoffice a fost achiziţionată de Google în iunie 2012 şi a fost relansată de gigantul IT în decembrie, exclusiv pentru aplicaţiile Google din domeniul de afaceri. Acum a fost redeschisă gratis pentru toată lumea.

Noua aplicaţie Quickoffice deţine de asemenea o nouă iconiţă, abilitatea de a crea fişiere .ZIP şi de a viziona grafice în Excel şi PowerPoint.

Toţi utilizatorii care se vor autentifica pe Quickoffice până joi vor primi în plus 10 GB de spaţiu de stocare pe Google Drive pentru doi ani.

Noul QuickOffice este disponibil şi pe dispozitivele Apple care rulează sistemele de operare de la iOS 5 în sus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO