Business Internaţional

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn: Am în continuare şanse să devin prim-ministru

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy...

Autor: Andrei Ionascu

11.06.2017, 14:05 95

În cadrul alegerilor generale care au avut joi, Partidul Laburist a câştigat 262 de locuri în Camera Comunelor, cu 30 mai multe decât deţinea. Partidul Conservator a obţinut 318 de locuri şi are nevoie de un acord cu altă formaţiune pentru a forma guvernul.

Premierul britanic Theresa May a anunţat că vrea să conducă un guvern minoritar susţinut de Partidul Democratic Unionist (DUP) din Irlanda de Nord, care are zece locuri în Camera Comunelor.

"Încă mai pot să fiu prim-ministru. Acest aspect în continuare pe masă. Absolut! Există o posibilitate de a bloca discursul Reginei Elizabeth a II-a şi vom încerca asta până la capăt. Am primit un mandat pentru a aborda problemele legate de sărăcie, justiţie şi inegalitate în Marea Britanie. Aproape 13 milioane de oameni ne-au votat pentru a face acest lucru. De aceea sunt aici", a declarat Jeremy Corbyn.

Liderul laburiştilor consideră că rivalii conservatori au un program de guvernare neclar, iar premierul Theresa May nu are credibilitate.

"Este foarte neclar programul pe care vor să-l implementeze. Noi ne vom prezenta cerinţele şi mesajele, apoi le vom analiza pe ale lor. Nu cred că Theresa May şi acest guvern mai are credibilitate.
"Nu cred că Theresa May şi acest guvern au o credibilitate. Telefonul meu este plin de mesaje de la o mulţime de oameni din afara partidului. Sunt foarte mulţumit de acest fapt, sunt foarte mândru să conduc acest partid şi sunt deschis tuturor", a mai spus Corbyn.

Sâmbătă, şefii de cabinet ai premierului britanic Theresa May, Nick Timothy şi Fiona Hill, au demisionat în urma rezultatelor dezamăgitoare înregistrate de Partidul Conservator în cadrul alegerilor legislative din Marea Britanie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO