Business Internaţional

„Lebedele negre” de care banca franceză SocGen crede că lumea ar trebui să se teamă

„Lebedele negre” de care banca franceză SocGen crede...

Autor: Catalina Apostoiu

08.09.2016, 00:00 1841
Strategii băncii franceze au emis un nou raport în care-şi detaliază estimările privitoare la economia mondială şi îşi prezintă lista aşa-numitelor evenimente „lebădă neagră”, scrie CNBC. Termenul este o metaforă folosită de comunitatea investiţională pentru a descrie un eveniment surprinzător, cum ar fi crahul pieţei rezidenţiale americane din 2008 sau cutremurul din Japonia din 2011. Potrivit băncii franceze, mai multe aspecte constituie riscuri la adresa perspectivelor de creştere la nivel mondial, incluzând „impactul nesiguranţei legate de politicile SUA şi Europei”, o aterizare dură a Chinei, decizia consumatorilor de a economisi mai mult în loc de a cheltui.

„Nesiguranţa legată de politici rămâne cel mai semnificativ risc”, se arată în raport. SocGen anticipează că economia SUA va înregistra o creştere de 2,2% în 2017 şi că Fed-ul va fi majorat rata de referinţă a dobânzii la 1,25% până la sfârşitul anului viitor. Banca se aşteaptă ca zona euro să înregistreze o creştere de 1,4% anul viitor şi nu crede că BCE îşi va atinge ţinta de stabilizare a preţurilor. SocGen se aşteaptă de asemenea ca preţul petrolului să atinge nivelul de 60 de dolari pe baril până la sfârşitul anului viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO