Business Internaţional

JP Morgan: Grecia este insolventă şi va lovi catastrofal întreaga Europă

JP Morgan: Grecia este insolventă şi va lovi catastrofal întreaga Europă

Autor: Adrian Voicu

25.09.2011, 15:21 2269

Grecia este în insolvenţă şi se îndreaptă spre o depresiune economică, ceea ce va cauza daune catastrofale în întreaga Europă, este de părere Bruce Kasman, economist şef în cadrul băncii de investiţii JP Morgan Chase, informează Bloomberg.

"Avem de-a face cu un contract social Grecia şi restul regiunii care a fost încălcat ", a spus Kasman în timpul unei întâlniri a anuale a Institute of International Finance. "Grecia este insolventă şi Uniunea Europeană trebuie să se acomodeze cu această idee", a mai spus Kasman.

Kasman a spus că lipsa de coordonare a răspunsurilor venite din partea liderilor politici a speriat pieţele care consideră că aceştia nu sunt capabili să administreze problemele fiscale ale regiunii. Aceasta, împreună cu lipsa de claritate în rezolvarea problemelor de creditare ale Greciei au exacerbat problema.

"Răul a fost făcut", a spus Kasman. "În opinia noastră, Europa intră în recesiune". Grecia se îndreaptă spre o depresiune economica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO