Business Internaţional

Israelul avertizează că VA ATACA Iranul, după noi informaţii despre programul nuclear iranian

Israelul avertizează că VA ATACA Iranul, după noi informaţii despre programul nuclear iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autor: Mihai Draghici

27.10.2013, 13:49 704

Institutul american pentru Ştiinţă şi Securitate Internaţională a anunţat într-un raport că Iranul ar putea produce în aproximativ o lună suficient uraniu îmbogăţit pentru fabricarea unei bombe nucleare, informează ziarul USA Today.

Zilele trecute, un parlamentar iranian anunţa că regimul de la Teheran a suspendat momentan activităţile de purificare a uraniului până la nivelul de 20 la sută, în contextul acuzaţiilor Occidentului referitoare la componenta militară a programului nuclear iranian.

"A fost suspendată producţia pentru că nu este necesar uraniu purificat la nivelul de 20%", afirma Hossein Naqavi Hosseini, purtătorul de cuvânt al Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe. Însă, duminică, un alt deputat iranian, Alaeddin Boroujerdi, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Securitatea naţională, a declarat că activităţile de îmbogăţire a uraniului la nivelul de 20% continuă.

Citiţi mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO