Business Internaţional

Întâlnire de gradul 0 la Munchen: Liderii lumii se adună pentru a participa la o conferinţă privind securitatea

Întâlnire de gradul 0 la Munchen: Liderii lumii se...

Autor: Petru Mazilu

17.02.2023, 10:36 85

Liderii mondiali se adună vineri în Germania pentru a participa la Conferinţa de Securitate de la Munchen. Principalul subiect al evenimentului care va ţine până duminică va fi războiul din Ucraina.

Politicieni, ofiţeri militari şi diplomaţi de frunte se adună vineri la München, în Germania, pentru a discuta despre securitatea mondială.

Cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi vicepreşedintele american Kamala Harris se numără printre cei care vor participa la Conferinţa de securitate de la München. România va fi reprezentată de ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Această reuniune anuală majoră se concentrează pe apărare şi diplomaţie, iar anul acesta se va axa în mare parte pe ameninţarea din partea Rusiei.

Mai mulţi oficiali ucraineni vor lua cuvântul în cadrul conferinţei, care ţine trei zile. Rusia nu a fost invitată la conferinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO