Business Internaţional

ING a raportat o pierdere de 793 mil. euro in trimestrul I

ING a raportat o pierdere de 793 mil. euro in trimestrul I
13.05.2009, 17:54 22

ING, cea mai importanta companie olandeza de servicii financiare, a postat pierderi pentru al treilea trimestru consecutiv, in principal din cauza operatiunilor de writedown (reducere a valorii contabile a activelor), a provizioanelor mai mari alocate pentru acoperirea pierderilor generate de creditele neperformante si a costurilor de reorganizare, scrie Bloomberg.

Pierderea neta pentru primul trimestru al acestui an a fost de 793 mil. euro, comparativ cu un profit de 1,54 mld. euro in aceeasi perioada a anului trecut. ING, ale carei inceputuri dateaza din 1743, planuieste sa obtina 8 mld. euro din vanzarea de active, pentru a majora baza de capital, si intentioneaza sa desfiinteze 7.000 de locuri de munca pentru a reduce costurile operationale cu 1 mld. euro in acest an. ING, cu sediul la Amsterdam, a anuntat luna trecuta ca se asteapta sa vanda 15 din afacerile sale "pentru ca piata pare pegatita pentru o astfel de actiune".
"Pe hartie, planurile arata bine, insa problema care se pune in momentul in care incerci sa le pui in practica este daca ele inca mai sunt viabile", a spus Dirk Peeters, analist la KBC Securities din Bruxelles, care a acordat calificativul "cumpara" actiunilor ING, inainte ca rezultatele sa fie anuntate.
Directorul executiv Jan Hommen, care a prezentat luna trecuta noua strategie a ING, dupa ce in urma cu mai putin de patru luni il inlocuia in functie pe Michel Tilmant, spera ca vanzarea activelor sa "elibereze" aproximativ 4 mld. euro.
"Anul acesta va fi in continuare un an greu, din cauza faptului ca pietele sunt volatile, iar mediul economic continua sa se arate incert", a declarat Hommen.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO