Business Internaţional

Inflaţia ridicată din SUA încurcă planurile de a reduce dobânzile: „Noile date complică sarcina de a găsi momentul potrivit pentru tăirea dobânzilor, miza fiind continuarea creşterii economice în timp ce inflaţia rămâne o problemă”. În luna martie inflaţia a crescut la 3,5% depăşind aşteptările analiştilor

Inflaţia ridicată din SUA încurcă planurile de a...

Autor: Valeriu Dănilă

10.04.2024, 17:11 146

Traderii şi-au retras pariule care arătau ca iminentă reducerea dobânzilor de către Fed, după ce inflaţia a crescut la 3,5% în luna martie, depăşind aşteptările analiştilor, scrie FT.

Economiştii chestionaţi într-un sondaj Bloomberg prognozau o inflaţie de 3,4% în martie.

Înainte de publicarea acestor noi date piaţa anticipa că în acest an ratele dobânzilor vor fi reduse de două sau de trei ori.

Astfel, aceştia consideră că sunt şanse de 50% pentru o reducere în iulie faţă de 98% anterior. Traderii mizează acum pe o singură reducere a dobânzii anul acesta.

„Noile date complică sarcina de a găsi momentul potrivit pentru tăirea dobânzilor, miza fiind continuarea creşterii economice în timp ce inflaţia rămâne o problemă”, a declarat Eswar Prasad, profesor de economie la Cornell University.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO