Business Internaţional

Guvernul ungar va lansa un "registru naţional" al maghiarilor din întreaga lume

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

22.06.2011, 19:55 168

Guvernul ungar va lansa în septembrie un "registru naţional",într-un efort de a crea o legătură cu maghiarii din întreaga lume,a anunţat miercuri, în Parlament, vicepremierul ungar pentrupolitică naţională, Zsolt Semjen, relatează MTI.

Scopul registrului, care va fi gestionat de Ministerul Justiţieişi Administraţiei Publice, este de a oferi informaţii maghiarilor"risipiţi în lume", iniţial prin intermediul a 2.500 de organizaţiiglobale ungare, deja cunoscute, a declarat Zsolt Semjen, în faţaComisiei parlamentare.

El a declarat că a cerut miniştrilor implicaţi să pregăteascăpachete cu informaţii care să fie distribuite maghiarilor dinstrăinătate în timpul verii.

Informaţia va fi, de asemenea, disponibilă în engleză, întoamnă, iar ulterior în spaniolă, pentru a fi trimisă celei de atreia sau a patra generaţie de unguri care vorbesc doar puţinungara.

Un oficial din cadrul Ministerului de Justiţie responsabil deaceastă problemă a declarat că s-a planificat ca registrul să fieun site, al cărui scop este găsirea şi păstrarea contactului cuungurii din întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO