Guvernul ungar va lansa un "registru naţional" al maghiarilor din întreaga lume

Autor: Valentin Vidu - Mediafax 22.06.2011

Guvernul ungar va lansa în septembrie un "registru naţional", într-un efort de a crea o legătură cu maghiarii din întreaga lume, a anunţat miercuri, în Parlament, vicepremierul ungar pentru politică naţională, Zsolt Semjen, relatează MTI.

Scopul registrului, care va fi gestionat de Ministerul Justiţiei şi Administraţiei Publice, este de a oferi informaţii maghiarilor "risipiţi în lume", iniţial prin intermediul a 2.500 de organizaţii globale ungare, deja cunoscute, a declarat Zsolt Semjen, în faţa Comisiei parlamentare.

El a declarat că a cerut miniştrilor implicaţi să pregătească pachete cu informaţii care să fie distribuite maghiarilor din străinătate în timpul verii.

Informaţia va fi, de asemenea, disponibilă în engleză, în toamnă, iar ulterior în spaniolă, pentru a fi trimisă celei de a treia sau a patra generaţie de unguri care vorbesc doar puţin ungara.

Un oficial din cadrul Ministerului de Justiţie responsabil de această problemă a declarat că s-a planificat ca registrul să fie un site, al cărui scop este găsirea şi păstrarea contactului cu ungurii din întreaga lume.