Business Internaţional

Gucci inca nu a scapat de demisii

21.10.2004, 00:00 9



Un alt om din fruntea ierarhiei Gucci se pregateste sa demisioneze, compania confruntandu-se cu plecari masive dupa ce a fost preluata de Pinault Printemps Redoute, informeaza Financial Times. Giacomo Santucci, directorul executiv de la Gucci, este indreptatit sa ia in considerare acest lucru. Un raport publicat de revista "Women's Wear Daily" sugereaza faptul ca Santucci nu este multumit de managementul grupului iar negocierile pentru un nou contract au ajuns intr-un impas. Plecarea sa va fi o lovitura pentru PPR, despre care se spune ca a platit prea mult pentru a prelua Gucci cu 7,2 miliarde de euro. Inca din timpul tratativelor de preluare a companiei, directorul executiv, Domenico de Sole si cel de creatie, Tom Ford, despre care se spune ca au transformat marca Guci, au decis sa paraseasca grupul. Plecarea lor a fost urmata de alte 10 demisii din partea directorilor de top.



Santucci era unul din managerii cheie, caruia i se promisese ca va primi mai multa autonomie dupa numirea surprinzatoare a lui Robert Polet, fostul director de la divizia de produse inghetate a Unilever, in functia de director executiv al grupului de produse de lux.



Actiunile PPR au scazut in urma anuntului in legatura cu posibila plecare a lui Santucii. Analistii sugereaza ca acest lucru a sporit nesiguranta legata de grup, piata asteptand publicarea planului strategic a lui Polet programata in decembrie.



Compania, care a raportat o crestere a vanzarilor pentru cel de-al treilea trimestru cu 4,8%, a refuzat sa comenteze pozitia lui Santucci.



Intre timp s-a aflat ca PPR a primit cel putin patru propuneri de preluare a Rexel, compania producatoare de echipament electric din care detine 74%. Rexel are o valoare de aproape 4 miliarde de dolari, iar PPR isi vinde actiunile pentru a se concentra pe afacerile din domeniul retail si cel al bunurilor de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO