Business Internaţional

Grupul elen NBG vrea sa incheie o alianta cu Erste sau OTP Bank

28.05.2008, 21:31 9

National Bank of Greece (NBG), cea mai mare banca din Grecia in functie de active, vrea sa incheie o alianta cu grupul austriac Erste Bank sau cu OTP Bank din Ungaria, potrivit publicatiei elene Imersia, citata de site-ul portfolio.hu.
NBG este pe punctul de a se extinde in Austria sau Ungaria si intentioneaza sa incheie o alianta strategica, respectiv un schimb de actiuni, sau o preluare a Erste sau OTP, conform articolului.
"Nu dorim nici macar sa comentam asupra unei asemenea speculatii, lipsita de orice fundament", a comentat Ionut Stanimir, purtatorul de cuvant al Erste Bank pentru Romania.
NBG are subsidiare in Bulgaria, Romania, Serbia si Turcia. In Romania, grupul controleaza 87,14 % din Banca Romaneasca si 94,962% din asiguratorul Garanta. De asemenea, grupul opereaza prin intermediul Eurial Leasing si Eteba.
Erste Bank si OTP Bank sunt prezente pe piata romaneasca, Erste Bank detinand pachetul majoritar de actiuni al BCR, iar OTP cu activitati pe piata locala in sectorul bancar (prin OTP Bank Romania), al asigurarilor (OTP Garancia Asigurari), al leasingului (OTP Leasing Romania), al administrarii de active si al pensiilor private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO