Business Internaţional

Grupul britanic Standard Chartered se alătură marilor bănci internaţionale care lansează operaţiuni în Polonia: 750 de persoane vor fi angajate

Grupul britanic Standard Chartered se alătură marilor...

Autor: Catalina Apostoiu

15.06.2018, 00:00 135

Standard Chartered se alătură şirului de bănci Mondiale care-şi lansează operaţiuni în Polonia anunţând că angajează 750 de persoane în Varşovia pentru a-şi susţine eforturile de a atrage mai mulţi clienţi în Europa şi America de Nord, relatează Financial Times.

Mişcarea reflectă tendinţa în creştere a celor mai mari bănci americane şi europene de transferare a mii de locuri de muncă din segmente critice din marile centre financiare către locaţii cu costuri mai reduse, ca Varşovia, Lisabona şi Dublin.

Cât priveşte Varşovia, JPMorgan Chase a anunţat anul trecut că va deschide acolo un centru mondial de operaţiuni cu până la 3.000 de angajaţi. Şi alte bănci deja prezente în capitala poloneză, ca Goldman Sachs, îşi cresc operaţiunile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO