Business Internaţional

Goldman Sachs: Există acum o şansă din trei ca SUA să plonjeze din nou în recesiune

Goldman Sachs: Există acum o şansă din trei ca SUA să plonjeze din nou în recesiune

Autor: Radu Racu

06.08.2011, 17:54 425

Retrogradarea ratingului Statelor Unite de către agenţiaStandard &Poor's a mărit şansele ca SUA să intre în recesiune,în prezent probabilitatea unui plonjon fiind de 33%, conformcalculelor Goldman Sachs, citate de Business Insider.

Jan Hatzius, economist-şef la Goldman Sachs, spune că există oşansă din trei ca SUA să revină în recesiune în următoarele 6-9luni. "Probabil că Rezerva Federală va face mici paşi pentru apreveni recesiunea. Ne aşteptăm însă la 1 din 3 şanse ca să seîntâmple", spune Hatzius.

Economistul băncii americane spune totodată că zona euro nu esteameninţată de acest pericol.

Agenţia de rating Standard&Poor's a retrogradatcalificativul acordat Statelor Unite pentru prima dată în istorie,de la AAA la AA+, cu perspectivă "negativă" oferind astfel olovitură puternică sistemului politic şi în acelaşi timp o criticăla adresa legislativului pentru eşecul de a reduce cheltuielile şide a echilibra bugetul. Este pentru prima dată când SUA pierderatingul maxim acordat de agenţia Standard & Poor's în anul1917.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO