Business Internaţional

General Motors va anunţa o investiţie de un miliard de dolari în Statele Unite

General Motors va anunţa o investiţie de un miliard de...

Autor: Anca Olteanu

17.01.2017, 10:15 142

General Motors (GM), cel mai mare producător de maşini din Statele Unite ia decizia strict din perspectiva afacerilor şi nu din motive politice, a declarat sursa citată de Reuters.

Investiţia va ajuta GM să creeze sau să păstreze mai mult de 1.000 de locuri de muncă. Producătorul de maşini intenţionează să mărească numărul locurilor de muncă din Statele Unite, inclusiv prin creşterea numărului de ingineri, potrivit sursei menţionate.

Avocatul companiei, Craig Glidden, a declarat pentru Wall Street Journal că orice investiţie pe care compania ar putea să o prezinte a fost plănuită de mult timp şi nu este un răspuns la criticile lui Trump.

De la începutul acestui an, GM a fost aspru criticat de Trump pentru că a construit maşini în Mexic. Pe 3 ianuarie, Trump a ameninţat că va impune taxe mari la graniţă pentru GM din cauza faptului că firma realizează o parte din modelele Chevrolet Cruze în Mexic.

Într-un interviu pentru ziarul german Bild, Trump a spus că va impune o taxă la graniţă de 35% pentru autovehiculele producătorilor germani importate pe piaţa din Statele Unite.

GM, care are peste 40 de fabrici de producţie în Statele Unite, a anunţat, anul trecut, o investiţie în Statele Unite în valoare de 2,9 miliarde de dolari. Totuşi, GM reduce locurile de muncă, compania anunţând în ultimele luni că va concedia aproape 3.300 de angajaţi din trei fabrici.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO