Business Internaţional

Emirul Qatarului: suntem alături de refugiaţi şi de victimele acestui război nedrept

Emirul Qatarului: suntem alături de refugiaţi şi de...

Autor: Petru Mazilu

26.03.2022, 14:43 112

Emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, a declarat că ţara sa este alături de milioanele de refugiaţi în războiul „nedrept" din Ucraina. 

Vorbind la deschiderea Forumului de la Doha, şeicul Tamim a declarat că Qatar se poziţionează împotriva oricăror ostilităţi care afectează suveranităţile naţionale.

„Suntem solidari cu milioanele de oameni nevinovaţi şi refugiaţi care sunt victimele acestui război nedrept şi ale calculelor geopolitice", a spus emirul.

Qatar, unul dintre cei mai importanţi furnizori de gaze naturale lichefiate din lume, a ajuns în centrul atenţiei, deoarece statele europene se grăbesc să găsească alternative la gazul rusesc.

Uniunea Europeană depinde de Rusia pentru aproximativ 40% din necesarul de gaze naturale. Săptămâna aceasta, ministrul german al economiei, Robert Habeck, a plecat din capitala Qatarului, Doha, cu o înţelegere pentru ca ţara asiatică să îi furnizeze gaze.

În prezent, Germania nu are terminale pentru a primi transporturi directe din Qatar, dar intenţionează să construiască două.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO