Business Internaţional

Două atacuri cu bombă au vizat ambasade ale Israelului

Două atacuri cu bombă au vizat ambasade ale Israelului

Atacul din Delhi

Autor: Alexandru Matei

13.02.2012, 15:49 368

Diplomaţi israelieni din India şi Georgia au fost ţinta unor atacuri cu bombă, conform autorităţilor israeliene citate de BBC News. O maşină a ambasadei israeliene din Delhi a explodat rănind o persoană.

Un alt atac a vizat o maşină a unui diplomat în Tibilisi, Georgia, dar dispozitivul explozibil a fost dezamorsat.

În imaginile de la televiziunile din India se poate vedea o maşină în flăcări, imagini ulterioare arătând maşina arsă complet. Ambasada este încercuită de câteva cordoane de securitate şi se află într-o zonă bine apărată a oraşului Delhi, în apropiere de reşedinţa oficială a premierului indian Manmohan Singh.

Ministerul de externe al Israelului a condamnat atacurile şi a anunţat că ţara are capacitatea de a îi găsi pe atacatori.

În Tibilisi, poliţia a găsit un dispozitiv explozibil ataşat unei maşini, dar acesta a fost dezamorsat.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Iranul se află în spatele celor două atacuri. El a legat cele două incidente de atacurile nereuşite ce au avut loc luna trecută în Thailanda şi Azerbaijan.

"Iranul stă în spatele acestor atacuri, este cel mai mare exportator de terorism din lume", a spus Netanyahu.

La finalul anului trecut un specialist care lucra la dezvoltarea programului nuclear iranian a fost ucis în urma unui atentat, Teheranul acuzând Israelul că se află în spatele acestuia. Tensiunile din Golful Persic au crescut în ultimele luni după ce un raport al ONU a dezvăluit faptul că Iranul lucrează la producerea de bombe nucleare, iar majoritatea ţărilor occidentale au impus sancţiuni ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO