Business Internaţional

Doi oficiali ucraineni au fost arestaţi pentru corupţie în direct

Doi oficiali ucraineni au fost arestaţi pentru corupţie...

Autor: Mediafax

26.03.2015, 00:00 349

Doi oficiali ucraineni de rang înalt au fost arestaţi miercuri în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate, în cadrul unei operaţiuni împotriva corupţiei, la câteva ore după ce un influent guvernator regional a fost demis, relatează BBC News Online.

Şeful serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, Serghei Bocikovski, şi adjunctul său, Vasil Stoieţki, au fost reţinuţi de poliţişti, care le-au pus cătuşe, în timpul şedinţei televizate a guvernului.

Cei doi sunt suspectaţi de implicare în corupţie la nivel înalt. Cele două arestări sunt legate de acuzaţii de mită în cazul unor contracte de achiziţie, a afirmat ministrul de interne, Arsen Avakov, în cadrul şedinţei.

Premierul Arseni Iaţeniuk a declarat că „atunci când ţara este în război şi numără fiecare bănuţ, ei fură de la popor şi stat“, relatează Reuters. „Acest lucru este valabil pentru oricine încalcă legea“, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO