Business Internaţional

Dobânda plătită de Spania pentru a se împrumuta din piaţă a crescut cu aproape un punct într-o lună

Autor: Popescu Vlad

18.04.2011, 14:25 65

Dobânda plătită de Spania pentru a obţine bani de pe pieţelefinanciare au crescut puternic, cu aproape un punct procentual înnumai o lună, din cauza deteriorării încrederii investitorilor pefondul crizei datoriilor de stat din zona euro, transmiteReuters.

Solicitarea Portugaliei pentru un "bailout" de la UE şi FMI şispeculaţiile tot mai intense privind restructurarea datoriilorGreciei au împins în sus costurile de credit ale statelor de la"periferia" zonei euro.

Emisiunile de obligaţiuni derulate luni de guvernul spaniol auatras doar 4,5 miliarde euro, limita inferioară a intervalului de4,5-5,5 miliarde euro stabilit de emitent. Madridul a emis titlurila două maturităţi diferite, de 12 şi 18 luni, şi urmează săplaseze miercuri pe piaţă obligaţiuni cu scadenţa în 2021 şi2024.

Randamentul plătit de Spania pentru a obţine cele 4,5 miliardeeuro a urcat cu 0,64-0,93 puncte procentuale faţă de nivelul dinluna martie. Astfel, guvernul spaniol a vândut titluri de 3,5miliarde euro cu maturitatea la 12 luni şi un randament mediu de2,77%, faţă de 2,128% la licitaţia precedentă, din luna martie.

În cazul obligaţiunilor cu maturitatea la 18 luni, executivul dela Madrid s-a văzut nevoit să accepte o dobândă medie de 3,364%,faţă de 2,436% la licitaţia anterioară, pentru a atrage 1,1miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO