Business Internaţional

DEZASTRU total în Indonezia: Tsunamiul de după cutremurul de 7,5 grade a lăsat în urmă sute de morţi

DEZASTRU total în Indonezia: Tsunamiul de după...

Autor: Marinela Sarbu

29.09.2018, 10:57 2485

Mai mult de 380 de persoane au fost confirmate decedate după un tsunami declanşat de cutremurul cu magnitudinea de 7,5 grade care a lovit vineri oraşul indonezian Palu de pe insula Sulawesi, au anunţat sâmbătă autorităţile din Indonezia, transmite BBC.

Agenţia de dezastre din Indonezia a declarat că cel puţin 384 de persoane au fost ucise. Mai mult de 350 de oameni au fost răniţi.

"Nu am primit încă rapoarte detaliate, deoarece comunicaţiile sunt tăiate. Multe cadavre au fost găsite de-a lungul ţărmului din cauza tsunami-ului, dar cifrele sunt încă necunoscute", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei.

Replicile puternice au continuat în oraşul de coastă sâmbătă dimineaţa, după valuri de până la trei metri înălţate, declanşate de cutremur.

Mii de case s-au prăbuşit, împreună cu spitale, hoteluri şi centre comerciale.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare, deşi sunt îngreunate deoarece drumul principal către Palu a fost blocat din cauza unei alunecări de teren.

Un cutremur mai puţin puternic care a avut loc tot vineri a ucis cel puţin o persoană şi a rănit cel puţin zece în oraşul Donggala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO