Business Internaţional

Cutremur cu magnitudinea 6 în Mexic

Cutremur cu magnitudinea 6 în Mexic

Autor: Andreea Tobias

07.10.2023, 10:36 34

Un cutremur cu magnitudinea 6 a lovit vineri seară statul mexican Oaxaca, situat în sudul Mexicului, provocând pagube şi întreruperi de energie electrică, au anunţat autorităţile citate de AFP. 

Într-o postare pe X, fostul Twitter, Serviciul Naţional Seismologic a precizat că epicentrul cutremurului a fost în oraşul Matias Romero.

Oficialul guvernamental Jesus Romero a declarat că nu au fost raportate decese, însă cutremurul a provocat pagube pe porţiuni ale unei autostrăzi care duce spre Istmul Tehuantepec, o porţiune îngustă de teritoriu mexican care separă oceanele Pacific şi Atlantic.

De asemenea, au fost raportate pagube în oraşul Oaxaca, unde pereţii unui spital ai crăpat şi au fost raportate întreruperi de energie electrică.

O alarmă seismică a fost activată în Mexico City, la peste 500 de kilometri distanţă, unde zeci de persoane au ieşit din locuinţe.

Primarul capitalei, în care locuiesc 9,2 milioane de locuitori, Marti Batres, a declarat pe X că "un uşor cutremur a fost resimţit" în oraş, adăugând că "nu au fost raportate pagube până în prezent".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO