Business Internaţional

Cum evoluează cotaţia barilului de petrol vineri dimineaţă

Cum evoluează cotaţia barilului de petrol vineri dimineaţă

Autor: Radu Racu

03.06.2011, 10:20 452

Cotaţia petrolului înregistra fluctuaţii reduse vineridimineaţă, în aşteptarea datelor privind piaţa muncii din SUA, unindicator important pentru evoluţia ulterioară a barilului, scrieReuters.

Piaţa este dominată de anunţul OPEC privind eventuala majorarea a producţiei deţiţei, decizie care ar putea fi adoptată la următoareareuniune de pe data de 8 iunie, de la Viena. Totodată, investitoriise uită atent la rezervele de combustibil din SUA, care au crescutpână vinerea trecută cu 2,88 milioane de barili, la 373,8 milioanede barili. Agenţia federală pentru energie estimează scăderesăptămâna aceasta.

Ţiţeiul Brent era cotat la 115,48 dolari pebaril, în timp ce petriolul destinat pieţei americane setranzcţiona la 100,36 dolari pe baril, ambele valori aproipiate cucâţiva cenţi de preagul de închidere de joi.

Un factor important care influenţează cotaţia petrolului este şievoluţia dolarului american, aflat în uşoară revenire după ce înprima parte a şedinţei de tranzacţionare a atins un minim al luniifaţă de un coş de valute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO