Business Internaţional

Cum evoluează cotaţia barilului de petrol marţi dimineaţă

Cum evoluează cotaţia barilului de petrol luni dimineaţă

Autor: Radu Racu

26.04.2011, 10:24 17

Preţul petrolului a scăzut marţi dimineaţă, după ce un oficialsaudit a declarat că Arabia Saudită este îngrijorată de nivelulridicat al cotaţiilor şi de impactul lor asupra economiei globale,scrie Reuters.

Khalid al-Falih, directorul executiv al companiei petroliere destat Aramco, a declarat marţi că statul arab nu se simte"confortabil cu nivelul la care a urcat astăzi preţul petrolului"."Sunt îngrijorat de efectele pe care le-ar putea avea asupraeconomiei globale", a declarat Falih, la un seminar pe teme deindustrie din Coreea de Sud.

Petrolul Brent - de referinţă pe piaţa londoneză - s-a ieftinitmarţi cu 57 de cenţi, la 123,09 dolari pe baril. Cotaţia ţiţeiuluieste în prezent cu patru dolari sub maximul ultimilor doi ani şijumătate atins la începutul lunii aprilie. Preţul petrolului destinat pieţei din SUA a scăzut marţi cu 1,16dolari, la 111,12 dolari pe baril

Arabia Saudită a fost cel mai mare exportator de petrol înultimii douăzeci de ani, cu o producţie zilnică de circa 10milioane de barili pe zi. În ultimii doi ani statul saudit îşidispută supremaţia în producţia de ţiţei cu Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO