Business Internaţional

Cum arată cea mai înaltă clădire din Europa inaugurată ieri la Londra - GALERIE FOTO

Cum arată cea mai înaltă clădire din Europa inaugurată ieri la Londra - GALERIE FOTO

Cum arată cea mai înaltă clădire din Europa

Autor: Octavian Calei

06.07.2012, 15:16 5739

Cea mai înaltă clădire din Europa, "The Shard" a fost inaugurată, în centrul Londrei, titrează The Guardian.

Clădirea în formă conică, acoperită cu sticlă este cel mai proeminent zgârie-nori din capitala britanică. The Shard a fost proiectată de către arhitectul italian Renzo Piano, are o înălţime de 309,6 metri, va avea birouri, apartamente rezidenţiale, va găzdui un hotel de lux şi restaurante. În total, 87 de etaje dintre care 72 locuibile şi 15 aflate în spirală.

Clădirea este deţinută de statul Qatar şi Sellar Property Group şi a fost finanţată de Banca Naţională Qatar. Va fi inaugurată de către primul ministru al Qatarului, Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani. Un spectacol de lasere va fi proiectat după ora 22:00 din clădire. Evenimetul marchează finalizarea exteriorului clădirii, urmând ca lucrările din interior să continue în 2013.

"The Shard este cel mai nou reper şi un semnal al robusteţii şi expansiunii Londrei, chiar pe vremuri de criză economică", a declarat Abdullah Saoud al-Thani, guvernatorul Băncii Centrale Qatar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO