Business Internaţional

Cum a fost distrusa reputatia unui bancher de pe Wall Street

12.08.2008, 19:43 13

Credit Suisse a anuntat recent demisia lui Steven Rattner, unul dintre managerii companiei si totodata seful diviziei de private equity DLJ Merchant Banking.
Conform obiceiurilor de pe Wall Street, unul din purtatorii de cuvant ai Credit Suisse a declarat ca Rattner a parasit compania din motive personale, "pentru a petrece mai mult timp cu familia sa", scrie International Herald Tribune Adevaratul motiv pentru care Ratner a demisionat este insa altul si toata lumea de pe Wall Street a auzit intr-un fel sau altul de scandalul iscat. Pe scurt, povestea se refera la fragilitatea reputatiei in lumea celor de pe Wall Street si nu numai.
In urma cu cinci ani, Rattner a avut o aventura amoroasa cu o femeie maritata din Londra.
Dupa un timp, directorul de la Credit Suisse a incheiat relatia, i-a marturisit sotiei sale totul si a incercat din rasputeri sa-si salveze casnicia.
In timp ce Rattner se vedea cu femeia respectiva, nimeni din cadrul bancii nu a avut nimic de obiectat in ceea ce priveste performantele sale profesionale si prin urmare nu se poate spune ca viata personala i-a afectat in vreun fel activitatea. Dimpotriva, pe tot parcursul relatiei sale extraconjugale, Rattner a fost una dintre vedetele bancii in ceea ce priveste cariera. De aceea, pana in acest punct, povestea trebuia sa ramana una de maniera personala si chiar intima.
Cu toate acestea, lucrurile au luat o turnura neprevazuta, iar povestea bancherului a ajuns o senzatie pe internet.
Kelly Cosgrove, femeia cu care Rattner a avut aventura, era casatorita la acea vreme cu un australian pe nume Tomii Cosgrove. Dupa ce acesta a aflat de infidelitatea sotiei sale, Cosgrove s-a hotarat sa il ruineze pe Rattner.
Avand in vedere ca acesta tocmai a demisionat, se poate spune ca australianul a avut succes in "misiunea sa".
Rattner, care si-a cerut scuze si s-a comportat umil in general, nu a comis o crima. Nu a incalcat in niciun fel codul etic al Credit Suisse, deoarece Kelly Cosgrove nu lucra in cadrul bancii si nici macar nu detinea un cont la institutia respectiva.
Unul din cele mai bizare fapte legate de acest caz este ca desi stia de relatia sotiei sale cu Rattner de mai bine de cinci ani, Cosgrove si-a inceput razbunarea in urma cu numai cateva luni. Prin urmare, Cosgrove a lansat o campanie defaimatoare pe internet si a trimis mai multe e-mail-uri si mesaje colegilor si clientilor lui Rattner, in care il acuza pe acesta ca a incercat sa-i fure sotia. Cosgrove a declarat si ca Rattner i-a dus sotia in tot felul de destinatii exotice si i-a facut o serie de cadouri scumpe sub forma de bijuterii si haine de lux.
Rattner nu a negat nimic din toate acuzatiile care i s-au adus, recunoscand umil ca a gresit si ca respectiva greseala putea sa-l coste fericirea familiei lui. Cu toate acestea, el a adaugat ca toate declaratiile lui Cosgrove sunt exagerate. "Ma simt de parca joc intr-un film prost pentru televiziune", a adaugat el. In concluzie, povestea nu este despre un om cu o functie de conducere si greselile facute de acesta. Povestea este a unui om neputincios in fata agresivitatii campaniilor de pe internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO