Business Internaţional

Cu o rezervă de cash de 38 miliarde dolari, Warren Buffett caută noi achiziţii. Vedeţi aici scrisoarea anuală scrisă de Oracolul din Omaha

Cu o rezervă de cash de 38 miliarde dolari, Warren Buffett caută noi achiziţii

Autor: Adrian Voicu

27.02.2011, 09:52 29

Warren Buffett este în căutare de noi achiziţii pentru a-şiplasa lichidităţile de 38 de miliarde de dolari, conform uneiscrisori anuale a investitorului trimisă sâmbătă acţionarilorfondului Berkshire Hathaway, informează Bloomberg.

"Pistolul a fost reîncărcat, iar degetul meu vrea să apese petrăgaci", scrie Buffett. Oracolul de la Omaha consideră că estenevoie ca Berkshire să facă alte achiziţii majore pentru a-şiatinge ţintele.

Acesta a pus accentul pe faptul că fondul trebuie să investeascăputernic în companiile americane, Buffett anticipând că economiaamericană urmează să îşi revină. "Banii vor curge mereu spreoportunităţi şi şi acestea sunt din abundenţă în America", scriemiliardarul american.

Cu această ocazie, miliardarul de 80 de ani a abordat şiproblema găsirii unui succesor. Acesta a menţionat că managerul deinvestiţii Todd Combs, angajat anul trecut, va administra unportofoliu iniţial de 1 până la 3 miliarde dolari, Berkshire urmândsă mai angajeze unul sau doi manageri în viitor. Cu toate acestea,Buffett va continua să administreze cea mai mare parte aportofoliului fondului atât timp cât va fi CEO. Deţinerile fonduluise ridicau la sfârşitul anului lichidităţi de 52 de miliarde dedolari.

Citiţi aici scrisoarea anualătrimisă de miliardarul american investitorilor BerkshireHathaway

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO