Cu o rezervă de cash de 38 miliarde dolari, Warren Buffett caută noi achiziţii. Vedeţi aici scrisoarea anuală scrisă de Oracolul din Omaha

Autor: Adrian Voicu 27.02.2011

Warren Buffett este în căutare de noi achiziţii pentru a-şi plasa lichidităţile de 38 de miliarde de dolari, conform unei scrisori anuale a investitorului trimisă sâmbătă acţionarilor fondului Berkshire Hathaway, informează Bloomberg.

"Pistolul a fost reîncărcat, iar degetul meu vrea să apese pe trăgaci", scrie Buffett. Oracolul de la Omaha consideră că este nevoie ca Berkshire să facă alte achiziţii majore pentru a-şi atinge ţintele.

Acesta a pus accentul pe faptul că fondul trebuie să investească puternic în companiile americane, Buffett anticipând că economia americană urmează să îşi revină. "Banii vor curge mereu spre oportunităţi şi şi acestea sunt din abundenţă în America", scrie miliardarul american.

Cu această ocazie, miliardarul de 80 de ani a abordat şi problema găsirii unui succesor. Acesta a menţionat că managerul de investiţii Todd Combs, angajat anul trecut, va administra un portofoliu iniţial de 1 până la 3 miliarde dolari, Berkshire urmând să mai angajeze unul sau doi manageri în viitor. Cu toate acestea, Buffett va continua să administreze cea mai mare parte a portofoliului fondului atât timp cât va fi CEO. Deţinerile fondului se ridicau la sfârşitul anului lichidităţi de 52 de miliarde de dolari.

Citiţi aici scrisoarea anuală trimisă de miliardarul american investitorilor Berkshire Hathaway