Business Internaţional

Criză de proporţii în Haiti: Autorităţile din SUA cer americanilor să părăsească ţara

Criză de proporţii în Haiti: Autorităţile din SUA...

Autor: Petru Mazilu

28.07.2023, 10:08 188

Departamentul de Stat al SUA a cerut tuturor americanilor, inclusiv personalului guvernamental, să părăsească Haiti. Decizia a fost luată din cauza crizei prelungite din ţara din America Centrală.

Departamentul de Stat al SUA a ordonat personalului guvernamental care nu se află în situaţii de urgenţă şi membrilor de familie să părăsească Haiti cât mai curând posibil, invocând „răpirile, criminalitatea, tulburările civile şi infrastructura de sănătate precară", potrivit Reuters.

Departamentul de Stat a mai spus că şi cetăţenii americani care nu lucrează pentru guvern ar trebui să părăsească Haiti cât mai curând posibil „cu mijloace de transport comerciale sau cu alte opţiuni de transport private".

„Răpirea este larg răspândită, iar printre victime se numără în mod regulat cetăţeni americani. Răpitorii pot folosi planificări sofisticate sau pot profita de oportunităţi neplanificate, chiar şi convoaie au fost atacate", a explicat Departamentul de Stat printr-o atenţionare de călătorie.

Haiti se confruntă de mult timp cu haosul provocat de bandele puternic înarmate. Zeci de mii de persoane şi-au părăsit casele, iar comunităţile se confruntă cu răpiri frecvente pentru răscumpărare, violuri, torturi şi crime.

Violenţele s-au amplificat după asasinarea preşedintelui Jovenel Moïse pe 7 iulie 2021. Naţiunea din Caraibe nu a ales un nou preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO