Business Internaţional

Creşterea economică a Chinei dezamăgeşte pieţele internaţionale: PIB-ul a crescut cu 6,3% în al doilea trimestru comparativ cu prognoza de 7,1%. „Aceasta este o încetinire indusă de consum, care necesită sprijin pe partea cererii”

Creşterea economică a Chinei dezamăgeşte pieţele...

Autor: Valeriu Dănilă

17.07.2023, 10:58 164

Creşterea economică a Chinei a fost sub aşteptări în doilea trimestru al acetui an, cu o scădere îngrijorătoare a consumului şi blocaje pe piaţa imobiliară, scrie Bloomberg.

Produsul intern brut a crescut cu 6,3% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, au arătat luni datele publicate de Biroul Naţional de Statistică, mai slab decât prognoza de 7,1%.

„Aceasta este o încetinire indusă de consum, care necesită sprijin pe partea cererii”, a declarat Hao Zhou, economist-şef la Guotai Junan Hong Kong.

Beijingul şi-a stabilit o ţintă de creştere moderată a PIB-ului de aproximativ 5% pentru acest an, dar se confruntă cu un val de provocări economice, inclusiv perspectiva viitoare a deflaţiei, scăderea exporturilor şi un sector imobiliar în criză. Banca Populară Chineză, care a redus dobânda de politică monetară în iunie, mulţi analişti se aşteaptă la o nouă mişcare în lunile următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO