Business Internaţional

Convorbire telefoncă între prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi premierul canadian, Justin Trudeau. Ce au discutat oficialii

Convorbire telefoncă între prim-ministrul Nicolae-Ionel...

Autor: Dorin Oancea

26.02.2022, 18:16 78

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o convorbire telefonică cu premierul canadian, Justin Trudeau, anunţă Guvernul. 

Cu această ocazie, a fost analizată situaţia din Ucraina, în urma agresiunii militare ruse. Cei doi prim-miniştri au subliniat nevoia de a oferi sprijin refugiaţilor ucraineni, fiind necesară coordonarea eforturilor la nivel internaţional.

În cadrul dialogului, au fost evaluate măsurile luate la nivelul NATO pentru întărirea Flancului Estic al Alianţei Nord-Atlantice. Premierul român a transmis omologului canadian mulţumiri pentru misiunile de aparare a spaţiului aerian al României derulate de aviaţia canadiană, sub egida NATO.

Rolul important al comunităţii de români din diaspora canadiană a fost evidenţiat a ambii oficiali ca fiind de natură să contribuie la întărirea relaţiilor dintre cele două ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO