Business Internaţional

Compania austriacă FACC va investi 33 de milioane de euro în producţia de piese pentru avioane în Croaţia

Compania austriacă FACC va investi 33 de milioane de...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.05.2019, 00:00 139

Producătorul de componente şi sisteme pentru aeronave FACC din Austria va construi o fabrică de 33 milioane euro pentru producţia de piese de interior pentru avioane lângă Zagreb, a informat presa croată, preluată de SeeNews.

Uzina din Jakovlje ar trebui finalizată până la sfârşitul anului 2020, lansarea producţiei fiind planificată pentru 2021. Compania a achiziţionat 13 hectare de teren în zona industrială din Jakovlje şi a solicitat o autorizaţie de construire. Fabrica va produce piese pentru producători de aeronave şi sisteme de propulsie precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Rolls-Royce şi va asigura locuri de muncă pentru 600 de persoane.

Acţionarul majoritar al FACC este compania chineză deţinută de stat AVIC Cabin Systems, cu un pachet de acţiuni de 55%. Compania austriacă are în jur de 3.400 de angajaţi din 38 de ţări la 13 fabrici. AVIC este una dintre cele mai mari corporaţii industriale din China. În 2016 avea aproximativ 450.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO