Business Internaţional

Commerzbank spune pas pietelor externe si da afara 1.300 de angajati

11.11.2004, 00:00 12



Commerzbank, a treia mare banca a Germaniei dupa valoarea de piata, si-a diminuat drastic activitatile internationale dupa ce a anuntat ca renunta la mai mult de o treime din locurile de munca la unitatea sa de investitii si a declarat ca se va concentra asupra pietei germane, informeaza Financial Times.



Divizia Commerzbank Securities isi va inchide operatiunile din Tokio si va restrange numarul de personal din New York cu aproape o treime. Banca va disponibiliza aproape jumatate din salariatii sai de la Londra. In plus, Commerzbank intentioneaza sa inchida si alte activitati neprofitabile in incercarea de a stopa pierderile provocate de acestea. De asemenea, banca a anuntat o remaniere masiva a personalului de conducere superior. Restructurarile evidentiaza dificultatile cu care se confrunta bancile germane - cu exceptia Deutsche Bank - in a-si consolida pozitiile pe plan mondial. Aceste restructurari forteaza banca sa se axeze mai mult pe piata germana, acolo unde cele mai multe banci din sectorul privat sustin ca banii se castiga din ce in ce mai greu.



Amploarea problemelor grupului financiar a iesit in relief ca urmare a obtinerii unui rezultat negativ neasteptat pe trimestrul al treilea de 208 mil. euro, cu divizia Commerzbank Securities inregistrand o pierdere operationala de 171 mil. euro.



Directorul general Klaus-Peter Muller spune ca "nu exista nici un fel de scuza" care sa justifice aceasta cifra a pierderilor. "Situatia provocata de problemele aparute la unitatea de asigurari ramane periculoasa", afirma el.



Commerzbank Securities va reduce numarul de angajati cu 410 posturi administrative si 490 de pozitii din cele 1.275 de posturi din investment banking. Banca va disponibiliza aproape 300 din cei 580 de salariati din Londra, 89 din 118 din New York si 30 din Frankfurt.



Muller doreste ca banca sa focalizeze mai mult pe furnizarea de servicii de investment banking care pot fi vandute catre baza de clienti principala a Commerzbank din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO