Business Internaţional

Commerzbank face noi achizitii

10.12.2004, 00:00 9



Commerzbank, cea de-a treia banca din Germania, se pregateste sa isi extinda operatiile de retail banking, prin achizitii, prin deschiderea de noi filiale sau prin atragerea de noi clienti cu o gama de produse simplificata, scrie Financial Times.



Achim Kassow, care a preluat afacerea cu o luna in urma, se asteapta sa anunte o modificare de strategie, datorita planurilor de a atrage clienti cu o stare materiala buna.



Pe piata germana de retail banking, care este foarte fragmentata, dominata de banca de stat Sparkassen, bancile private nu detin decat 20% din cota de piata. Commerzbank are o cota nationala de doar 3%, desi dupa achizitia Schimidbank a castigat 20% din piata din nordul Bavariei. Kassow este recunoscut ca un adept al simplificarii produselor. El planuieste sa reduca gama de produse pe care banca a dezvoltat-o si sa usureze atat procesele interne cat si cele externe.



Operatorii de succes de pe piata germana, precum ING Diba sau Citibank, atribuie mare parte a succesului lor gamei reduse de produse. Venirea lui Kassow la Commerzbank este foarte posibil sa coincida cu accelerarea cresterii din sectorul de retail banking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO