Commerzbank face noi achizitii

Autor: Cristina Marina 10.12.2004


Commerzbank, cea de-a treia banca din Germania, se pregateste sa isi extinda operatiile de retail banking, prin achizitii, prin deschiderea de noi filiale sau prin atragerea de noi clienti cu o gama de produse simplificata, scrie Financial Times.



Achim Kassow, care a preluat afacerea cu o luna in urma, se asteapta sa anunte o modificare de strategie, datorita planurilor de a atrage clienti cu o stare materiala buna.



Pe piata germana de retail banking, care este foarte fragmentata, dominata de banca de stat Sparkassen, bancile private nu detin decat 20% din cota de piata. Commerzbank are o cota nationala de doar 3%, desi dupa achizitia Schimidbank a castigat 20% din piata din nordul Bavariei. Kas sow este recunoscut ca un adept al simplificarii produselor. El planuieste sa reduca gama de produse pe care banca a dezvoltat-o si sa usureze atat procesele interne cat si cele externe.



Operatorii de succes de pe piata germana, precum ING Diba sau Citibank, atribuie mare parte a succesului lor gamei reduse de produse. Venirea lui Kassow la Commerzbank este foarte posibil sa coincida cu accelerarea cresterii din sectorul de retail banking.