Business Internaţional

Comisia Europeană salută decizia de a primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen

Comisia Europeană salută decizia de a primi România...

Autor: Petru Mazilu

30.12.2023, 23:09 218

Comisia Europeană salută decizia luată sâmbătă în unanimitate de Consiliu, de a primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, începând cu eliminarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime în martie 2024, transmit reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii CE consideră că aderarea celor două ţări va stimula călătoriile, comerţul şi turismul şi va consolida şi mai mult piaţa internă.

„Decizia de astăzi marchează un moment istoric pentru Bulgaria şi Romania. Este o zi de mare mândrie pentru cetăţenii români şi bulgari. Începând cu luna martie, vor putea să traverseze liber frontierele maritime şi aeriene interne, fără a se supune controalelor la frontiere. Este un pas major înainte pentru cele două ţări şi pentru spaţiul Schengen, în ansamblul său. Adresez felicitările mele Bulgariei şi României: această mare realizare a fost posibilă graţie eforturilor, angajamentului şi perseverenţei de care aţi dat dovadă. Datorită dumneavoastră, spaţiul Schengen va deveni şi mai puternic, în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni”, a declarat preşedintele CE, Ursula von der Leyen.

Discuţiile privind o altă decizie de a elimina controalele la frontierele terestre vor continua în cursul anului 2024, mai anunţă CE. Un spaţiu Schengen extins va conferi UE, ca Uniune, mai multă putere, atât pe plan intern, cât şi pe scena internaţională, a precizat CE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO