Business Internaţional

Chinezii ar putea produce haine în Bulgaria deoarece în China costurile au ajuns prea mari

Foto Shutterstock

Autor: Marius Oncu

02.06.2013, 21:25 1130

Producătorii chinezi de articole de îmbrăcăminte iau în calcul construcţia unor fabrici în Bulgaria, deoarece în China costurilor cu forţa de muncă şi producţie au crescut prea mult, potrivit presei bulgare.

Oameni de afaceri din oraşul Shaoxing au vizitat mai multe zone în oraşul Burgas, port la Marea Neagră, pentru eventuala construcţie a unei fabrici şi a unui showroom, scrie portalul Fibre2fashion, citat de Novinite.

Oraşul Shaoxing, cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, are o industrie textilă foarte dezvoltată, renumită pentru producţia de şosete, şaluri şi cravate.

Primarul din Burgas Dimiter Nikolov a declarat că oraşul are un potenţial ridicat şi poate servi ca un important centru de producţie pentru investitorii din China.

Companiile din sectorul textilelor din China analizează mutarea unor activităţi în alte ţări, ca urmare a creşterii costurilor cu forţa de muncă în statul asiatic.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 03.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO