Business Internaţional

China, confirmată ca a doua mare economie a lumii

China, confirmată ca a doua mare economie a lumii

Autor: Mediafax

14.02.2011, 14:36 23

Economia Japoniei s-a contractat uşor în ultimul trimestru alanului trecut, confirmând poziţia Chinei ca a doua mare economie alumii, însă analiştii anticipează o revenire în acest an datorităexporturilor către pieţele emergente din Asia.

Produsul Intern Brut (PIB) al Japoniei a scăzut cu 0,3% întrimestrul al patrulea al anului trecut faţă de perioadaiulie-septembrie. Contracţia este mai blândă decât anticipauanaliştii, însă este prima scădere economică din ultimele cincitrimestre.

Anualizat, economia niponă s-a contractat cu 1,1% faţă de anulanterior, în timp ce PIB-ul Statelor Unite a crescut cu 3,2%.

Cifrele anunţate luni confirmă că economia Chinei a depăşit-o pecea japoneză şi a devenit în 2010 a doua mare economie a lunii.Astfel PIB-ul Chinei, ajustat sezonier, a fost de 5.878,6 miliardede dolari în 2010, faţă de 5.474,2 miliarde de dolari în Japonia.Citiţi mai mult despre China, a doua mare economie a lumii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO