Business Internaţional

Chiar şi cea mai mare maşinărie de făcut bani din lume începe să sufere. Vehiculul de investiţii anunţă pierderi fabuloase de peste 33 de miliarde de dolari

Chiar şi cea mai mare maşinărie de făcut bani din...
04.11.2023, 16:24 1685

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare fond suveran de investiţii din lume, în valoare de 1.400 de miliarde de dolari, a raportat marţi pierderi de 2,1% în trimestrul al treilea, în condiţiile în care toate clasele de active şi-au pierdut din valoare, scrie CNBC.

Aşa-numitul Government Pension Fund Global a înregistrat o pierdere de 374 de miliarde de coroane norvegiene (34 de miliarde de dolari) în al treilea trimestru, invocând o perioadă de trei luni mai slabă, comparativ cu prima jumătate a anului.

Aceasta survine într-un moment în care piaţa rămâne tensionată pe fondul problmelelor pe termen mai lung legate de mediul economic global.
Rezultatele au fost totuşi cu 0,17 puncte procentuale mai mari decât randamentul indicelui de referinţă al fondului. Fondul a raportat ultima dată o pierdere trimestrială în urmă cu un an.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO