Business Internaţional

Chiar fara tigari, pub-urile englezesti raman atractive

28.01.2005, 00:00 36



Rezultatele financiare date publicitatii de catre Mitchells&Butlers si Punch Taverns, doi operatori importanti de retele de pub-uri din Marea Britanie, au dovedit stabilitatea pub-urilor englezesti, scrie Financial Times. Cresterea constanta a celor doua companii, care au impreuna aproximativ 10.000 de localuri, i-a contrazis pe cei care au estimat ca popularitatea lor va fi afectata de legile contra fumatului.



Punch a declarat ca vanzarile din cele 7.800 de unitati au crescut cu 2% din august 2004, compania urmand sa finalizeze vanzarea celor 545 de puburi neperformante.



Giles Thorley, directorul executiv al Punch Taverns, a declarat ca "cele mai multe localuri au rezultate bune si vand mai multa mancare. In ultimii ani, toate marile companii si-au imbunatatit performanta, acest sector devenind unul foarte atractiv". Acesta crede ca pub-urile isi vor consolida activitatea, acesta fiind unul dintre motivele pentru care piata agreeaza acest segment.



Mitchells&Butler, care detine si administreaza 2.000 de pub-uri mari, si-a majorat vanzarile cu 5,2 procente in ultimele patru luni ale anului 2004, desi rezultatele din a doua jumatate a perioadei au fost mai slabe.



Veniturile au fost potentate de cresterea continua a vanzarilor de mancare, care s-au majorat cu 10 procente, reprezentand peste 30% din cifra de afaceri totala. Tim Clarke, directorul executiv, a declarat ca desi contributia mancarii la rezultatele localurilor a fost decisiva, acestea au beneficiat si de intarirea generala a sectorului. "Avem un sector puternic, dedicat, in care opereaza o serie de mari companii, lucru care a atras atentia pietei", a continuat acesta.



Geoff Collyer, de la Deutsche Bank, crede ca ambele companii au o evolutie foarte buna la bursa, datorita castigurilor satisfacatoare obtinute de cei care au investit in actiunile lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO