Business Internaţional

CEO-ul KPMG din SUA, Paul Knopp¸ susţine că rapoartele de audit asupra SVB şi Signature Bank „respectă toate standardele profesionale”. Acesta acuză mişcări ale pieţelor care nu puteau fi prezise

CEO-ul KPMG din SUA, Paul Knopp¸ susţine că rapoartele...

Autor: Valeriu Dănilă

15.03.2023, 15:26 205

Şeful KPMG din SUA a declarat că susţine auditul făcut de companie băncilor Silicon Valley Bank şi Signature Bank, care s-au prăbuşit în câteva zile de la publicarea rapoartelor anuale certificate de firma de contabilitate Big Four, titrează Financial Times.

Paul Knopp a spus că activitatea sa de audit a luat în considerare toate faptele disponibile la momentul emiterii rapoartelor şi că „evenimentele determinate de piaţă” din zilele următoare au dus la falimentul băncilor.

Înainte de publicarea unui raport anual, auditorii trebuie să evalueze dacă există îndoieli substanţiale cu privire la capacitatea unei companii de a supravieţui în următorul an. În raportul de audit ar trebui inclus un avertisment cu privire la continuarea funcţionării, dacă au existat semnale în acest sens. Anul acesta nu a existat niciun astfel de avertisment.

KPMG şi-a semnat avizul de audit referitor la SVB pe 24 februarie, cu exact două săptămâni înainte ca banca să fie preluată de autorităţile de reglementare.

„Pentru că luăm în considerare tot ceea ce ştim astăzi . . . continuăm să susţinem rapoartele pe care le-am emis şi credem că am respectat toate standardele profesionale”, a declarat Knopp, CEO al KPMG în SUA.

„Avem responsabilitatea până în ziua emiterii raportului de a lua în considerare toţi factorii care trebuie cunoscuţi, şi cu siguranţă am făcut asta. Dar, nu poţi ştii cu certitudine ce urmează să se întâmple după ce raportul a fost emis.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO