Business Internaţional

Ce este din fier şi s-a furat? Un întreg pod

Ce este din fier şi s-a furat: Un întreg pod

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Voicu

10.10.2011, 18:22 9320

Nu. Nu este vorba de un pod din România, ci de unul tocmai din SUA, mai exact din North Beaver Town, în Lawrence County, scrie Gizmodo.

Conform poliţiei locale, podul de 15x6 metri, aflat într-o zonă rurală, a fost furat în urmă cu până la 10 zile, acesta aflându-se în proprietatea companiei New Castle.

Poliţia locală consideră că cei care au furat podul ar fi lucrat la acest "proiect" timp de cel puţin o lună. Cu toate acestea, fiind o zonă ferită de vederea trecătorilor, dispariţia acestuia nu a fost observată de nimeni. Valoarea podului, ca metal ce ar putea fi vândut la fier vechi, se ridică la 100.000 de dolari.

Conform CNN, podul se afla într-o zonă împădurită a unui sat cu 4.000 de oameni aflat la 80 de kilometri de Pittsburg. Construit în anii 1900, podul a fost închis recent de compania pe proprietatea căreia se afla ca urmare a furturilor de cupru din regiune.

Deşi pare incredibil un furt asemănător ar fi avut loc şi în Rusia, în 2008, când mai mulţi hoţi au reuşit să fure un pod de oţel într-o singură noapte, transportând 200 de tone de fier vechi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO