Business Internaţional

Casa Albă: Trump apreciază că Rusia şi China au votat pentru înăsprirea sancţiunilor anti-Coreea de Nord

Casa Albă: Trump apreciază că Rusia şi China au votat...

Autor: Mircea Olteanu

06.08.2017, 15:59 99

"Preşedintele apreciază cooperarea Chinei şi Rusiei în asigurarea aprobării rezoluţiei", a declarat Sanders, precizând că Donald Trump "va continua să lucreze cu aliaţii şi partenerii pentru a intensifica presiunea diplomatică şi economică asupra Coreei de Nord pentru a pune capăt comportamentului ameninţător şi destabilizator" al acestei ţări.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în unainimitate noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

La scurt timp după aprobarea noilor măsuri punitive, Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter: ”China şi Rusia au votat alături de noi. Un impact financiar foarte mare”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO