Business Internaţional

Business MAGAZIN. Jeffrey Brotman, care a fondat al cincilea retailer alimentar mondial, Costco, cu afaceri de 55 mld. dolari: Puţină lume ştie că bunicii lui au emigrat din România în Canada

27 septembrie 1942 – 1 august 2017

Autor: Andra Stroe

29.10.2023, 20:00 5803

După ce bunicii săi au emigrat din România în Canada, iar părinţii săi, din Canada în Statele Unite, Jeffrey Brotman a reuşit să urmeze „visul american” şi, după ce s-a lansat în antreprenoriat cu un mic business de fashion, a reuşit să dea lovitura cu retailul alimentar, după ce a pus bazele Costco, al cincilea cel mai mare jucător de profil din lume la ora actuală.

Născut în Tacoma, Washington, în familia unor imigranţi evrei, Jeffrey Brotman a studiat la Universitatea din Washington, unde a obţinut o diplomă în ştiinţe politice. La finalul studiilor a pornit, alături de fratele său, primul business: o firmă care producea jeanşi pentru femei, denumită Bottoms. Ulterior au pus şi bazele unui retailer vestimentar pentru bărbaţi, Jeffrey Michael, activ în anii ’90.

Compania care avea să-i aducă însă succesul internaţional a fost Costco, pe care a lansat-o în 1982, alături de Jim Sinegal. Antreprenorul a servit ca preşedinte al companiei până la moartea sa, cu o scurtă acoladă între 1993 şi 1994, când a fost vicepreşedinte.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO