Business Internaţional

Bursele europene respiră din nou a creştere, după ce ieri au plonjat

 Bursele europene respiră din nou a creştere, după ce ieri au plonjat

Autor: Vlad Popescu

11.04.2012, 10:42 332

Bursele europene au deschis miercuri în urcare uşoară, recuperând o parte din pierderile semnificative din şedinţa anterioară, datorită aprecierii acţiunilor din sectorul bancar şi industria minieră, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a avansat cu 0,4% în debutul şedinţei de tranzacţionare, după ce a închis marţi în scădere cu 2,5%, la cel mai redus nivel de la mijlocul lunii ianuarie.

FTSEurofirst 300 s-a retras cu aproximativ 7% de la maximul ultimelor 8 luni, atins în luna martie, şi afişează un avans de 2,9% faţă de începutul anului.

Încrederea din pieţe a fost afectată sever marţi de revenirea problemelor de finanţare ale Spaniei în prim plan, care s-au adăugat temerilor privind deteriorarea perspectivelor economiei mondiale.

În Asia, indicele MSCI al pieţelor emergente din afara Japoniei a coborât miercuri cu 0,8%, la minimul ultimelor 10 săptămâni, investitorii reducându-şi expunerea pe fondul reaprinderii temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis miercuri în stagnare tot cu 0,8%, revenind uşor pe finalul şedinţei după ce a atins minimul ultimelor două luni, în retragere cu 1%.

Bursa de la New York a închis marţi în scădere, indicele S&P 500 înregistrând o pierdere de 1,7%, cea mai abruptă din ultimele patru luni, după datele dezamăgitoare de vineri privind piaţa muncii din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO