Business Internaţional

Bulgaria repară 300 km de drumuri cu banii de la UE

26.08.2010, 23:57 13

Bulgaria a lansat un program de modernizare a 300 de kilometride drum, ale cărui costuri sunt estimate la 130 milioane leva (66,5mil. euro). Banii vor fi obţinuţi prin intermediul programuluioperaţional de Dezvoltare regională, scrie agenţia de presăNovinite.
Repararea drumurilor a început de ieri, iar prima lucrare se vadesfăşura pe şoseaua ce leagă oraşul Dobrich, situat în nord-estulţării, de graniţa cu România. Perioada necesară modernizăriiacestui drum de 16 kilometri va fi de trei luni şi va costa 5milioane de leva (2,56 mil. euro). Pentru inaugurarea fiecăruiproiect statul va realiza o ceremonie de deschidere.
Ministul bulgar pentru dez­voltare regională, Rosen Plev­ne­liev, apromis că ce­remonii de deschidere a diverselor pro­iecte dereparaţii vor avea loc foarte des în septembrie, în con­diţiile încare 14 secţiuni de drum vor fi modernizate.
Potrivit lui Plevneliev, în 2011 statul va investi mai mult de 200milioane leva (102 mil. euro) în infrastructura rutieră, valoarearecord stabilită în 2007. Suma stabilită pentru anul viitor este de500 mil. leva (256 mil. euro) şi va fi utilizată pentru alte 16secţiuni de drum, respectiv 311 kilometri.
În această săptămână Ministerul de Finanţe a primit scrisori prinintermediul cărora se cerea majorarea cu 61 milioane leva a sumeialocate pe 2011 pentru proiecte de infrastructură rutieră ce vor firealizate cu bani de la Banca Mondială şi Banca Europeană deInvestiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO